fredag 15 januari 2016

Resa och boende bokat i Seoul

Seoul är en jättestor stad och det finns många val att göra när det kommer till resa och boende. Många beslut att fatta och svårt att veta vad som egentligen blir bäst. Men igår bestämde vi oss till slut för både reserutt och boende. Vi kommer att åka redan den 3 mars, hade först tänkt åka den 5 mars men det blev flera tusen kronor dyrare. Hemresan blir den 13 mars, en söndag, på fredagen den 11 mars ska vi vara i domstolen. Totalt blir resan på 10 dagar men vi landar inte förrän vid lunch den 4 mars så den dagen går ju bort liksom hemrese-dagen.

Vi prioriterade att komma fram senare på dagen än den allra billigaste resan den här gången. Man är helt slut efter resan och jetlaggad så man orkar inte ha en hel dag att slå ihjäl innan man får gå och lägga sig. Dessutom har man inget hotellrum förrän på eftermiddagen. Förra gången fick vi hänga på ett köpecentrum i flera timmar innan vi kunde checka in. Man varken orkar eller är sugen på någon sightseeing efter en resa på 14 timmar. Förra gången flög vi med Finn Air med mellanlandning i Finland, den här gången blev det Lufthansa med mellanlandning i Tyskland.


När det gäller boende så ville vi den här gången bo norr om floden i stället för söder om som vi gjorde förra gången. Norr om floden finns de flesta "turistattraktioner" och sådant man vill se och upptäcka. Det är skönt att ha nära till det den här gången kände vi. Visserligen är det både billigt och smidigt att åka både tunnelbana och taxi, men eftersom staden är så enormt stor så tar det lång tid att åka och gå och det tar mycket på krafterna. Vi valde också att bo i en större lägenhet än hotellrum för att ha möjlighet att laga egen mat och frukost om vi känner för det samt att vi tror att vi kommer att hänga på vårt rum typ halva dagarna för att sonen inte kommer att orka vara ute och flänga hela dagarna. Då är det skönt med lite space där han kan leka och roa sig. Valet föll på Somerset Palace Seoul som också har ett litet lekrum.

Dagarna vi är där hoppas vi få träffa lillasyster två gånger och vi har även bestämt oss för att att vi ska passa på att träffa sonens fosterfamilj, om de vill och kan förstås. Sen ska vi turista och visa sonen hans födelsestad Seoul :)


4 kommentarer:

  1. Hej. Kul att ni bokat Somerset Palace. Vi bor där just nu och var i lekrummet idag och bollhavet var populärt. Frukosten är också bra. Överlämnandet var igår och allt har gått bra hittills. Vi bodde på Gangnamsidan vid domstolsresan och somerset är bättre helt klart, tyvärr har det ju varit svinkallt -10 och blåst, så vi har gjort mycket inomhusaktiviteter. Men det skall bli varmare de sista dagarna innan vi åker hem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va roligt! Då låter det som vi har gjort ett bra val av boende :) Och stort grattis till att ni har fått ert barn! Hoppas att det har gått fortsatt bra. Lycka till med allt!

      Radera
  2. Hej.
    Kul att läsa bloggen. Bra att ni också blev nöjda med hotellet. Ni verkar också haft mycket skönare väder.
    Nu är jag pappaledig det är skönt. Rörande adoptionsprocessen väntar vi bara på tingsrätten. Hur lång tid tig det för er?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var verkligen ett kanon hotell som passade perfekt för en sån här resa och läget var toppen. Vi har precis påbörjat vår process med tingsrätt osv. Men det gick mycket fortare den här gången att få klart med Skatteverket, nu gick det på bara ett par dagar, förra gången tog det flera veckor. Så nu kan vi fortsätta med tingsrättsprocessen. Med storebror tog hela processen väldigt lång tid tyckte vi, 5-6 månader. Lycka till med allt och hoppas att du kan njuta av pappaledigheten :)

      Radera