torsdag 17 mars 2016

Planering inför andra resan

Vi har redan så smått börjat planera för vår återresa. Vi hoppas att vi kommer att få besked riktigt snart. Det var flera svenska familjer som hade domstolstid en och två veckor före oss. En av de första familjerna fick sitt samtal två veckor efter domstolen och hämtdatum en vecka senare. De hann vi träffa när vi var i Seoul och igår kom de hem med sin son till Sverige. När vi var i Seoul fick det andra gänget sina samtal. I stort sätt alla de hade domstolstid den 3 mars, alltså en vecka före oss. Den 11 mars fick de samtalet om hämtdag. Hämtdagen är den 25 mars och de flesta ska ska resa den 22 mars. Så om vi har samma tur som dem så kan vi få vårt samtal i morgon fredag den 18 mars eller på måndag den 21 mars. Wiii! Och hämtdagen kan bli den 1 april. I så fall tänker vi att vi åker den 29 mars. Man vet inget säkert och det är svårt att spekulera men eftersom det kan gå så snabbt så är det lika bra att börja planera så att vi är förberedda. Men samtidigt får man också ställa in sig på att det kan ta längre tid. Svårt!
Vi har iaf börjat titta på möjliga flyg och om det finns lediga rum på Somerset Palace där vi bodde. Nu när det är så nära inpå resa så är det både svårt med lediga platser och rum och det blir ganska dyrt. Men vi håller tummarna för att det kommer finnas lediga rum på hotellet då vi trivdes så bra där och vet hur allt funkar där och hur omgivningarna ser ut.
Vi håller också tummarna för att vi får samma hämtdatum som de andra två familjerna så att vi är där samtidigt. Det är så mycket lättare och roligare med fler som är i samma situation!

Vi har även börjat fundera på packlistan när vi ska åka, vad som är bra att ha med sig. Tex funderar jag en hel del på mat. Som jag skrev i nåt inlägg så är det extremt dyrt att handla ingredienser till att laga egen mat i Seoul. Åtminstone importerad mat och kött. Ett paket salami kostade tex 70 kr och ett paket mozzarella kostade 50 kr. Men samtidigt så måste vi kunna äta i lägenhet och inte gå ut på restaurang. Men vi har börjat spåna lite på lösningar. Tex så kan man köpa hem en del take away, både från ställen som ligger i anslutning till mataffären och kan vi bo på Somerset så finns det en italiensk restaurang på hotellet som är bra. Sen finns det nudelsoppor och liknande i affären som kan funka. Jag vill också kunna äta frukost i lägenheten när vi har fått vår dotter och inte behöva gå till frukostrestaurangen. Så jag funderar på att ta med barngröt hemifrån till dottern och vi kan handla ägg, bröd och pålägg i affären.  

På söndag åker jag till Ullared för att bla shoppa vårkläder till båda barnen och några fler leksaker till lillasyster. Så jag fyller på inköpslistan dagligen för att inte glömma något. Vill bara åka tillbaks nu, hoppas att tiden går fort!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar